La ce e bun uleiul/untul de cocos? Proprietati si intrebuintari

In magazinele de produse naturiste intalnim din ce in ce mai des un “ulei mai sanatos, care nu ingrasa” si care e relativ ieftin mai ales daca il comparam cu proprietatile lui miraculoase.

E vorba de ulei de cocos, unii ii spun unt de cocos depinde de producator. Pe unele borcane numele e posibil sa fie Coconut Oil (in engleza) Acest ulei este procesat din binecunoscuta nuca…



… de cocos si e utilizat fie ca ingredient in produse alimentare cat si in cosmetice, produse de infrumusetare.

Dar cum se foloseste si la ce e indicat ?

– il poti utiliza in meniul tau daca tii cura de slabire, e un ulei sanatos, fiind des consumat si de catre vegetarieni, vegani, sau cei care urmeaza dieta Paleo

Ulei de cocos 1kg cumpara aici

Ulei de cocos PUR ecologic

– se poate gati cu el, adica la prajit, sotat sau fiert mancaruri. – nu se simte gustul de cocos si inlocuieste cu succes untul, margarina (in cazul in care il folosesti, ca noi nu) daca prepari prajituri, deserturi sau alte retete de mancare

– adaugat la smootieuri de fructe, la desert sau salate iti da un plus de energie pe timpul zilei

pus la fiertura de ovaz e foarte delicios, in schimb daca amesteci 1 lingurita de ulei de cocos cu fulgi de ovaz iti poti face masaj anticelulitic acasa

– unii chiar il adauga la cafea sau ceai pentru a se energiza dimineata si pentru accelerarea metabolismului

– are efect benefic asupra tiroidei – te scapa rapid de durerea de gat, mai ales in sezonul rece- iarna cand e frig afara

– are efect antiinflamator, vindeca herpesul, iritatiile si infectiile la nivelul pielii – daca bebelusul are pielea iritata de la scutece sau la femeile care folosesc absorbante in perioada menstruatiei si li se irita pielea, solutia este masarea zonei cu putin ulei de cocos care trateaza natural si doar in 1-2 zile pielea rosie si dureroasa – previne cariile dentare

– hidrateaza pielea si buzele fiind un balsam natural – estompeaza ridurile si intinereste tenul fetei – atenueaza petele ce apar odata cu batranetea dar si cele provocate de razele soarelui – poate fi folosit si consumat si de copii – se poate face din el pasta de dinti, sapun si deodorant,creme-unguente acasa

– intareste sistemul imunitar – se poate folosi si ca crema de brozat inainte sau dupa ce ati stat la soare la plaja – vindeca ciuperca piciorului – elimina durerea din genunchi daca e folosit la masaj zi de zi

– te scapa de matreata – se poate folosi si ca demachiant – e bun si pentru animalele de companie (caini, pisici) daca li se da putin in mancare ii ajuta sa fie sanatosi si sa aiba blana stralucitoare, in cazul in care au nasul sau talpile uscate ii ajuta sa isi revina un pic de ulei aplicat pe zona uscata

– vindeca intepaturile de albine, tantari – reda stralucire mobilei, indeparteaza rugina (de ex, de pe lantul de bicicleta) – aplicat pe burta femeii insarcinate, ajuta la elasticitatea pielii – e bun si ca tratament pentru psoriazis sau eczeme

Cat costa uleiul de cocos si de unde il pot cumpara ? Depinde foarte mult de marca si de cantitate si de forma in care il cumperi. Daca il cumperi la 1000 ml/1kg pentru gatit pretul unui ulei de cocos e in jur de 27 de lei, la borcane mai mici costurile difera intre 10-30 de lei. Se poate cumpara online de pe acest site.

Capsule cu ulei de cocos vezi aici

In schimb daca alegi sa il iei sub forma de capsule un flacon cu 120 de bucati te costa cam 77 de lei. Unde se vinde ? Poti comanda online ieftin de exemplu de pe acest site…aici am selectionat mai multe produse ca sa ai de unde alege…

Voi folositi uleiul de cocos ? Ce spuneti merita investitia ? Haideti la comentarii aici pe blog , sa povestim…

 

Cine a folosit deja aceste produse ? Ceva pareri pro sau contra ? Puteti lasa comentarii sub articol sau pe pagina Fb a site-ului.

Despre comentarii

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *