Start
Cosmetice BIO
Ezoterie
Capsule de slabit
Pastile de slabit
Ceaiuri de slabit
Diete
Cure de slabit
Categorii articole
» Acai slabeste »
» Alimente adictive »
» Anghinare slabit »
» Antireumatic »
» Stiri celebritati »
» Cafea de slabit »
» Capsule de slabit »
» Carte gatit alimente  »
» Ceaiuri de slabit »
» Celulita tratament »
» Ciudatenii culinare »
» Cizme la moda »
» Cosmetice bio »
» Costume de baie »
» Slabeste cu chefir »
» Cură slăbire anticel »
» Dieta vedetelor si VIP »
» Dieta Dukan »
» Cura cu pepene »
» Dr.Oz dieta slabire ra »
»  »
» Ezoterie »
» Feeduri/Fluxuri »
» Forum »
» Fructe in dieta »
» Horoscop »
» Infometarea »
» Ingrijire personala »
» Intolerante alimentare »
» Legume pentru sanatate »
» Menopauza »
» Pantofi dama »
» Pastile de slabit »
» animale-companie »
» Previne cancerul »
» Regim de slabit »
» Tratament boli afectiu »
» Retete de slabit »
» Sfaturi fitness »
» Slabesc 5 kg »
» Slabesti cu fructe »
» Slabit sanatos »
» Suplimente alimentare »
» Totul despre fructe »
» Tratament naturist »
» Tratament zeolit »
» Vitamine-minerale »
» Vreau sa slabesc »

 

 

Schimb de linkuri
Adelina Pestritu
Craiova pe net
 


Categorii articole
» Acai slabeste »
» Alimente adictive »
» Anghinare slabit »
» Antireumatic »
» Stiri celebritati »
» Cafea de slabit »
» Capsule de slabit »
» Carte gatit alimente  »
» Ceaiuri de slabit »
» Celulita tratament »
» Ciudatenii culinare »
» Cizme la moda »
» Cosmetice bio »
» Costume de baie »
» Slabeste cu chefir »
» Cură slăbire anticel »
» Dieta vedetelor si VIP »
» Dieta Dukan »
» Cura cu pepene »
» Dr.Oz dieta slabire ra »
»  »
» Ezoterie »
» Feeduri/Fluxuri »
» Forum »
» Fructe in dieta »
» Horoscop »
» Infometarea »
» Ingrijire personala »
» Intolerante alimentare »
» Legume pentru sanatate »
» Menopauza »
» Pantofi dama »
» Pastile de slabit »
» animale-companie »
» Previne cancerul »
» Regim de slabit »
» Tratament boli afectiu »
» Retete de slabit »
» Sfaturi fitness »
» Slabesc 5 kg »
» Slabesti cu fructe »
» Slabit sanatos »
» Suplimente alimentare »
» Totul despre fructe »
» Tratament naturist »
» Tratament zeolit »
» Vitamine-minerale »
» Vreau sa slabesc »Distribuie pe Facebook     Distribuie pe Twitter     Distribuie pe Google+

Ce este Feng-Shui

Ce este Feng-shui ? Feng-shui este o expresie de origine chineză, care denotă, ca numitor comun, un set de reguli şi particularităţi de aranjare a obiectelor şi clădirilor în relaţia lor cu fluxul energetic Chi, precum şi arta de imprimare energetică a fiinţelor vii şi mediului înconjurător prin folosirea de talismane, amulete, sau strategii de aranjare a mediului într-un anumit fel.

Chi este (Qi, în notaţie mai modernă) este în gândirea ezoterică orientală, şi în special în cea chineză, energia universală care a dat naştere tuturor lucrurilor.

Este foarte simplist spus, corespondentul conceptului de spirit, sau »duh« în teismul creştinesc, al conceptului de Prana în cel indic sau în diversele şcoli de Yoga, este echivalentul conceptual al »forţei« (the force) în seriile de filme ştiinţifico-fantastice Războiul Stelelor.

Qi / Chi întrepătrunde tot, şi este omniprezentă în întregul univers, între obiecte, în obiecte, şi între fiinţe şi în fiinţele vii. Prin urmare, dacă ne gândim că exact ca şi în cazul magnetismului, două forţe diferite sau chiar similare, o dată ce vin în contact, vor interacţiona într-un fel sau altul, este logică presupunerea conform căreia, aranjarea obiectelor într-un anume fel, poate armoniza interacţiunea energiilor dintre şi din ele.

Şi asta este de fapt, Fengh-Shui. 

Ştiinţa aranjării obiectelor din mediul înconjurător, în aşa fel încât toate energiile emanate de ele, interacţiunea energetică fiinţe vii - obiecte, fiinţe-mediu, sau fiinţe şi alte fiinţe, să fie cât mai armonioasă.

Conceptele Feng-Shui pot părea stranii, pentru cei neavizaţi, pentru că pot include de la simplele sfaturi de aranjare a patului sau fotoliului într-un unghi anume faţă de uşă şi geam, aranjarea covorului pe podea într-un anumit unghi faţă de celelalte piese de mobilier, şi pînă la păstrarea unor obiecte de mici dimensiuni (talismane, amulete, farmece, obiecte cu rol energetic protector sau amplificator), în anumite locuri din casă, sau din mediu. 

Arhitectura chineză, şi cultura chineză este deosebit de bogată cu exemple de obiecte şi structuri a căror unic scop este influenţarea circuitelor energetice invizibile, intangibile, într-o direcţie sau alta.

Statuete de bronz sau de piatră, clopoţele de diverse dimensiuni care poartă inscripţii de o caligrafie de deosebită minuţiozitate, talismane de argint, de bronz, amulete de lemn de bambus sculptat, eşarfe şi  brăţări special confecţionate pentru anumite scopuri ritualice de purificare a Qi-ului, toate se regăsesc în artele ezoterice fine orientale, şi în mod special în Feng-Shui.Feng Shui 4 Life - Talismane şi Cadouri Feng Shui

În India, există o artă străveche, numită Kunal Vashtu, (sau Vastu Kunal, în alte dialecte), care consideră la fel, că aranjarea clădirilor într-o anumită direcţie, la o anumită distanţă unele de altele, într-un anumit unghi faţă de poziţia soarelui, lunii, precum şi a unor elemente invizibile cu ochiul fizic, stă la baza armoniei sau disarmoniei în cadrul comunităţilor, şi în ultimele 2 decenii (cam din 1990 încoace), păstrătorii vechilor tradiţii Vastu, au început să iasă tot mai mult în evidenţă, după o perioadă de sute de ani în care acestor concepte nu li s-a dat importanţă, sau puterile cotropitoare (britanicii care i-au colonizat, în cea mai mare parte) au interzis folosirea lor în arhitectură.

(Au fost interzise pentru că ele au contravenit modului de gândire creştinesc, sau mai bine zis, snob, al britanicilor)

Tot aşa, în China, datorită influenţei nefaste pe care comunismul l-a avut asupra ţării şi elementelor de cultură străvechi, Feng-Shui a devenit aproape uitat, chit că există date istorice că s-ar fi folosit cu mult înaintea »erei noastre«, respectiv, cu mult »Înainte de Hristos«.

O dată ce puterea comunismului şi stilului dictatorial de a conduce ţara a mai slăbit, în principiu începând cu anii ´80,  datorită influxului tot mai mare de occidentali în China, şi influxului de emigranţi tot mai mulţi care s-au stabilit în SUA, artele străvechi, şi ştiinţele străvechi ezoterice, au început să fie revitalizate tot mai mult în sânul comunităţilor chineze, şi exportate încet-încet în lumea occidentală.

În Europa, continent cu tradiţie ezoterică deosebit de veche (chiar dacă în mod ascuns, ocult), Feng-Shui a fost adoptat foarte repede, încă din anii ´80 apărând tot mai multe materiale educative legate de acest subiect, cărţi, broşuri, şi filme documentare, iar apoi, au apărut şi au fost popularizate cursuri în decursul cărora oricine poate învăţa câte ceva despre conceptele deosebit de interesante de influenţă şi confluenţă energetică a obiectelor, despre puterea enormă de vindecare, de protecţie, de ghidare energetică a talismanelor, amuletelor, a obiectelor ritualistice. 

Aceste tipuri de cursuri sunt foarte populare deja azi, la doar nici 3 decenii de la momentele în care s-a început popularizarea lor, şi comercianţii de talismane Feng-Shui sunt numeroşi în toată Europa.

Cei care sunt cu mintea mai deschisă (a se citi, oameni care gândesc liber şi nu sunt îndoctrinaţi de fundamentalism religios), au înţeles de mult, că Feng-Shui este ceva real, sfaturile care le dă referitor la aranjarea obiectelor, a mobilei, a florilor, plantelor, referitor la purtarea sau interdicţia de a purta anumite obiecte vestimentare, sau anumite talismane, sunt absolut reale. 

Purtarea unui talisman cu o anumită inscripţie, sau care să corespundă horoscopului chinezesc al persoanei, poate avea o putere imensă, o influenţă pozitivă deosebită asupra persoanei care îl poartă, atât în viaţa personală, cât şi în viaţa de business.

Talismanele conferă încredere în reuşita personală, încredere în bunul mers al lucrurilor în general, şi pot face ca persoana care le poartă, să se simtă de neînvins.

Şi comparat cu o consultaţie Kunal Vashtu în India, care de exemplu poate costa undeva de la câteva sute, la câţiva zeci de mii de dolari în funcţie de mărimea ansamblului imobiliar pentru care se execută, un talisman este incomparabil mai ieftin.

Şi dacă în ce priveşte o construcţie, lucrurile sunt bătute în cuie (o clădire nu se poate muta uşor, o dată ce-a fost construită), cu talismanele, şi Feng-Shui, îţi poţi permite cu uşurinţă să le schimbi în funcţie de rezultatul dorit.

Poţi purta talismane pentru noroc, pentru bunăstare materială, pentru succes în dragoste, pentru succes în carieră, pentru atractivitate, sau pentru perseverenţă. Poţi oferi cuiva cadouri care să poarte o anumită semnătură energetică, un anumit gând, o anume dorinţă.

Îţi poţi rearanja mobila, florile, bibelourile şi alte obiecte în casă, de câte ori doreşti, dacă te aprofundezi în Feng-Shui, pentru a atinge un anumit scop energetic de fiecare dată. 

Ţi-am captat interesul şi vrei să afli mai multe despre Feng-Shui ? Vrei să citeşti cărţi deosebite despre acest subiect, sau să încerci şi tu să îţi îmbunătăţeşti viaţa ta sau a celor dragi ţie,  purtând talismane, sau oferind cadouri Feng-Shui ? Iată câteva resurse interesante pentru tine.

Cărţi despre şi cu Feng-Shui în limba engleză

Cărţi cu şi despre Feng-Shui în limba română

Cadouri şi talismane Feng-Shui

Articole similare:
Beneficiile servetelelor umede
Despre vitamina D
Dieta dupa testul genetic
Dus Bucal -cea mai noua tehnologie in ig
Comentarii prin facebook
Articole similare:
Cura de slabit cu supa de pui
Infometarea inseamna viata lunga??
Slabeste sanatos cu pepene rosu
Trei frati patati-floare planta medicina
Articole similare:
Ce este tapioca sau manioca si la ce se
Despre Activia Mic Dejun
Dieta cu suc din sfecla rosie
Slabeste cu chefir
Ne citesc deja:
Urmareste BlogSlabire.Ro prin Feed RSS/Atom persoane
Poti primi GRATUIT, prin e-mail, cele mai noi articole de pe blog, daca introduci adresa ta de e-mail si dai click pe "Inscriere", si confirmi intentia de inscriere prin introducerea codului de siguranta in fereastra care se va deschide. Trebuie sa facem acesti pasi pentru a ne asigura ca e-mailurile noastre ajung doar la persoane interesate, care solicita aceste mailuri. Te invitam deci, sa te inscrii urmand pasii necesari.